© Powered by SiteSpirit

 
top.jpg

Hoogsensitiviteit

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen hooggevoelig is.
De zintuiglijke waarneming van hoogsensitieve kinderen en volwassenen is sterker dan gemiddeld, men neemt omgevingsfactoren als geluiden en emoties van anderen intenser waar, waardoor men vaak sneller uit de concentratie raakt en meer rust nodig heeft om dingen te verwerken.


Soms hebben deze kinderen/volwassenen paranormale ervaringen als het zien van aura's, helderziende gaven of het waarnemen van entiteiten. Ook zijn de HSP'ers gevoeliger voor emoties van anderen, straling, voeding en medicijnen. AllergieŰn en voedingsintolerantie komen veelvuldig voor, ze zijn vaak sneller vermoeid en hebben vaker huidproblemen.

Door de hooggevoeligheid kunnen deze mensen uit balans raken en kan gedrag optreden van hyperactiviteit tot passiviteit en zich terugtrekken. Ook zie je bij hooggevoelige kinderen vaak een eigen wijsheid doordat ze van nature veel intu´tief kunnen aanvoelen. Dit wordt door de omgeving niet altijd goed begrepen of begeleid. Door een gebrek aan kennis bij ouders, opvoeders en mensen die werkzaam zijn in het onderwijs en de gezondheidszorg, lopen deze kinderen helaas nogal eens vast.

Ik begeleid zowel volwassenen als kinderen bij hun hooggevoeligheid. Dit kan individueel of in een groep.
U kunt bij mij terecht wanneer u als ouder vragen heeft over uw hooggevoelige of paranormaal begaafde kind of wanneer u hulp nodig heeft bij problemen die u tegenkomt op het gebied van gezondheid of opvoeding. Ook kunt u een beroep op mij doen wanneer u werkzaam bent in de gezondheidzorg of het onderwijs en meer informatie wenst over dit onderwerp.

Workshop omgaan met HSP
Eendaagse workshop voor hooggevoelige volwassenen die problemen ondervinden bij hun hooggevoeligheid in hun sociale leven en werk. In de cursus leer je oefeningen om jezelf beter af te schermen, grenzen te voelen, bewaken en stellen en vooral ook dat hooggevoeligheid geen last hoeft te zijn maar ook een kwaliteit waarmee je je voordeel kunt doen.

Onderwerpen zijn: 
-Meer zorgen voor jezelf, minder voor de ander
-Leren opladen en centreren
-Leren afvoeren wat niet van jou is
-HSP in relaties
-Functioneren op het werk, zelfstandig/team
-Signalen, prikkels en impulsen kanaliseren en kalmeren
-Het grote voordeel van HSP: dingen snel zien en oppikken
-Herkennen wat van jou is en wat van de ander
-Angst of intu´tie?
-Emoties transformeren
-HSP en voeding
-Acceptatie van HSP
-Hulpmiddelen om jezelf te beschermen

Datum: zaterdag
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur
Kosten:
Locatie: Amsterdam of Schagen