© Powered by SiteSpirit

 
top.jpg

Info

Bioresonantietherapie

De bioresonantietherapie of trillingsgeneeskunde gaat er vanuit dat alle levende organismen mede functioneren door trillingen, ook wel resonanties genoemd. Wanneer deze resonanties in balans zijn en op een bepaalde frequentie resoneren dan zal het organisme naar behoren functioneren. Zijn deze resonanties in het lichaam uit balans dan kan ziekte ontstaan. Tijdens de therapie worden met behulp van energetische medicatie, bioresonantieapparatuur, magnetiseren of edelstenen, storende resonanties omgezet tot gezonde resonanties waardoor de organen en het lichaam weer in balans komen.


Orthomoleculaire geneeskunde

De term 'orthomoleculair' werd voor het eerst gebruikt in 1968 door de Amerikaanse chemicus en tweevoudig nobelprijs winnaar professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: 'juist, recht of gezond', en moleculair staat voor: 'de moleculen betreffende'. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men naar 'de juiste stof op de juiste plek'. Een orthomoleculair therapeut werkt met stoffen die het lichaam van nature al kent en nodig heeft voor een optimale gezondheid. Een optimale gezondheid vraagt om voldoende vitaminen, mineralen, vetzuren, aminozuren en enzymen in de juiste verhouding.


NLP (Neuro-LinguŌstisch Programmeren)

NLP is ontwikkeld in 1975 door John Grinder en Richard Bandler. NLP houdt zich bezig met de manier waarop mensen denken, communiceren en zich gedragen. Daarbij wordt rekening gehouden met de ervaringen die mensen in de loop van hun leven hebben opgedaan, het gebruik van taal en het verschil tussen onbewust en bewust handelen.


De kracht van NLP zit vooral in het ontdekken van de strategieŽn van mensen, hoe doet iemand iets en waarom zo. Met NLP kun je je onbewuste sturing en die van de ander bewust worden waardoor wij onszelf steeds beter gaan begrijpen ťn niet geheel onbelangrijk, ook de ander steeds beter gaan begrijpen. Je leert naar je handelingen te kijken en daar veranderingen in aan te brengen waardoor je effectiever kunt communiceren.


EFT (Emotional Freedom Techniques)

Het belangrijkste basisgegeven bij EFT is dat er op een aangegeven volgorde op acupunctuur/energiepunten wordt getapt terwijl er geestelijk geconcentreerd wordt op het probleem waar we aan willen werken. Het basis uitgangspunt bij EFT is "Dat alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring van het lichaamsenergiesysteem" . Door het tappen op het moment dat de emotie, en de daardoor opgeroepen energetische verstoring in het lichaam, wordt deze energieverstoring weer verholpen. Deze procedure kan door de cliŽnt uitgevoerd worden maar kan ook door de practitioner zelf uitgevoerd worden, al naar gelang de vaardigheid en de emotionele toestand van de cliŽnt. EFT kan werkzaam zijn bij angsten, fobieŽn, traumatische ervaringen, stress, moete met spreken in het openbaar, faalangst, etc.


RET (Rationele Emotieve Training)

De RET is een methode om ongewenst gedrag of emoties van jezelf om te buigen naar meer effectief gedrag of effectievere emoties. Dat houdt in dat je effectiever wordt, door je gedachten ('ratio') te veranderen. Het klinkt misschien simpel en de theorie is ook niet zo moeilijk. Maar het kost wel de nodige oefening voor blijvend resultaat. Daarom is het ook een training.


De RET-theorie is simpel en kent dus ook maar 2 type gedachten: ineffectieve en effectieve gedachten, ook wel irrationele en rationele gedachten genoemd. Effectieve gedachten helpen je verder en moet je dus vooral niet veranderen. De RET concentreert zich op ineffectieve gedachten.


Gedachten zijn ineffectief als ze: niet leiden tot effectief gedrag/emoties, waarmee je zelf uit de voeten kunt, niet kunnen worden onderbouwd met feitelijke gegevens, niet logisch consistent zijn oftwel de redenering klopt niet. RET kan je helpen wanneer jij last hebt van je eigen gedrag of emoties. Zoveel last, dat het je echt in de weg zit. Als je bijvoorbeeld heel verdrietig bent, omdat een bekende van je is overleden, dan is dat een verdrietig gevoel. Maar niet iets wat je moet veranderen, want het is heel passend en terecht dat je rouwt. Je zou ook niet willen dat je geen verdriet zou voelen, hoewel het best lastig is.
Maar als je na een maand nog nauwelijks in staat bent je huis uit te gaan en boodschappen te doen, dan is er meer aan de hand. Dan heb je echt last van je gedrag en wil je het hoogstwaarschijnlijk graag anders. De RET kan je dan prima helpen.


Focussen

Tijdens het focussen concentreer je je op een (probleem)gebied; daarbij komt een bepaald gevoel omhoog, dat eerst nog als onhelder wordt ervaren; door toepassing van de aangegeven stappen wordt je je steeds bewuster van dat gevoel, en ontstaat er een nieuw perspectief, waarbij het lichaam je de weg wijst. Het is een proces waarbij we van onbewust naar steeds meer bewust toewerken, en dat eerst uitmondt in een fysieke verandering, en vervolgens in een mentale verandering. Het helpt ons om vaste patronen, vicieuze cirkels waarin we in verzeild zijn geraakt te doorbreken.


Er is veel meer in ons aanwezig dan datgene waar we ons van bewust zijn. Ons ‘dieper weten’ kan ons helpen onze innerlijke pijn te begrijpen, en kan ons een weg wijzen om er mee om te gaan. Niet alleen onze hersenen zijn daarbij betrokken: ons dieper weten zit in ons lichaam opgeslagen, en kan tot onze beschikking komen door een samenspel van lichaam en geest.


Fytotherapie

Fytotherapie of kruidentherapie is gericht op het individuele ziektebeeld van de patiŽnt, dat samenhangt met het persoonlijkheidsbeeld. Vandaar de uitgebreide anamnese. De fytotherapeut brengt immers de klachten in verband met de persoonlijkheid en zoekt naar de diepere oorzaak.  Tijdens de begeleiding kan het kruidenrecept aangepast worden volgens het verloop van de ziekte.  Hij bepaalt de toedieningsvorm, de verhouding van de kruiden, het werkingsspectrum en de dosis.
Het is niet de stof op zichzelf maar de natuurlijke samenstelling van een aantal stoffen die de globale werking veroorzaakt bij een kruid. De grote waarde van de kruidengeneeswijze ligt juist in haar natuurlijke samenstelling.


Magnetiseren

Bij het magnetiseren maakt de magnetiseur gebruik van de om hem heen hangende energie. Deze wordt gebundeld en wordt gericht gebruikt dŠŠr waar het lichaam het nodig heeft. Op deze manier activeert het lichaam zichzelf om te genezen. Kortom: magnetiseren is het op een liefdevolle wijze geven van energie, waarbij het opruimen van blokkades het belangrijkste is.


Blokkades zijn problemen die zich bij een mens kunnen voordoen en waar men op dat ogenblik geen raad mee weet. Omdat men vaak niet weet hoe men het moet aanpakken, wordt het probleem weggestopt en opgekropt. Men trekt op deze manier een muur op waarachter men zich kan verstoppen. Als een blokkade langer aanhoudt, dan zet zich dat op een gegeven moment vast in het energieveld van de aura, met als gevolg dat men ziek wordt.


Aura

De aura is een soort elektrisch veld dat levende wezens omgeeft. Er zijn mensen die deze halo kunnen zien. Vaak ziet men dan licht of kleuren rondom een wezen. In allerlei culturen zijn er afbeeldingen bekend van mensen, meest heiligen, die omgeven worden door een halo. Bij christelijke heiligen is er meestal sprake van een aureool, een lichte of lichtgevende kring, cirkel of krans om het hoofd. Het veld van heel subtiele, vibrerende energie dat aura wordt genoemd is soms ook voelbaar en niet alleen door paranormaal begaafden. Het is heel waarschijnlijk dat je, als je je tot iemand voelt aangetrokken of instinctief een afkeer van iemand hebt, zijn of haar aura voelt.


Chakra’s

Chakra’s zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien (chakra betekent wiel in het Sanskriet). Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Zo voorziet de hartchakra onder meer het hart en de thymus van energie.


HSP (Highly sensitive Person)

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn sommigen gevoeliger dan anderen. Iemand die zeer gevoelig is noemen we ‘Hooggevoelig’ of ook wel HSP, ‘Highly Sensitive Person’. Een HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor indrukken en prikkels en merkt meer signalen en details op. Alle indrukken worden uitgebreider en intensiever gefilterd dan bij de gemiddelde mens. Wat anderen normaal vinden zoals mensenmassa’s of harde muziek, kan voor HSP’s al snel te veel zijn; zij raken dan overprikkeld door letterlijk een teveel aan (sterke) prikkels. Hooggevoeligheid is een eigenschap van het zenuwstelsel in combinatie met de hersenen. Ongeveer 20% van de bevolking is hooggevoelig. Het is waarschijnlijk een erfelijke eigenschap, die evenveel voorkomt onder mannen als vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van Elaine Aron, Amerikaans psychotherapeute en universitair docente, en grondlegster van het begrip HSP. Zoals elke eigenschap gaat hooggevoeligheid gepaard met zowel positieve kanten als valkuilen.